Смяна на верига и реглаж на дерайьор

Взех ново колело ( cross parallax, но за това ще пиша в друга тема ) и реших да стегна малко ferrini-то. Най-проблемната част са ми скоростите и движенията. То другугото е неподвижно и или е здраво или не. Днес бях до магазина на maxcom в тракия.


Вижте по-голяма карта

Взех си за 21лв инструмент за сглобяване на верига, към него има и няколко шестограми. Реших че ще седи вкъщи и за 2-3-4 ремонта ще издържи. Да ама, не. Още със свалянето на старата верига го изкривих брутално – така че взимайте си качествени инструменти. Ако бях взел нещо добро щеше да ми излезе 50-60лв, сега ще ми излезе 70-80 🙁 Също и изпазарувах 2 метра верига.

Как се сменя верига може да прочетете в mtb-bg. С доста зор смених веригата. Време е за ‘нежна’ настройка на дерайльора ( как да регулираме дерайьора може да прочетете отново в мтб-бг) Опъвъх, въртях…нищо брат…все едно имам едно копче, което генерира произволен резултат. По едно време открих че се е разхлабила свръзката между дерайльора и рамката (ухото).

This entry was posted in mtb. Bookmark the permalink.

2 Responses to Смяна на верига и реглаж на дерайьор

  1. po_taka says:

    с хубави инструменти смяната на верига става за не повече от 5 минути.
    Вече обикновено се слага 1 звено което позволява сваляне и без инструменти.
    Би ли споделил/а колко ти взеха ?

  2. Преди няколко години ми се наложа да си сменя веригата. След двудневни безуспешни опити да се справя сам го дадох на ремонт. Много добре ми го направиха, но доста ми одраха кожата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *