Смених нета :)

До сега бях на булсат(http://www.bulsat.com/internet.php), за 17 лв получавах 24Mbps, толкова си и бяха. Но ме дразнеше че като завали по-силно и нета може да падне за няколко дни. Първите 1 ден им обясняваш че нет нямаш, още 1 ден те ти обясняват че всъщност имаш нет ама си тъп, след това 1 ден се уговаряш да дойдат техниците и т.н. 🙂 . Нета им е по ЛАН кабел.

Тези дни гледах бая промоцията на мтел (https://www.megalan.bg/promo-114.html). Пуснали са промоция, за 14’90/при договор за 2 години/ – оптика до дома,

 • 100Мбпс download за bg и int
 • 40Мб upload bg,
 • 10Мб upload int

Промоцията им е от Неограничен екстра, на който реалната цена е 55лв/месец

Малко зор видях докато ги накарам да дойдат да пуснат кабелите в нас 🙂 Обаче техниците си обуха едни торбички върху обувките, да не цапат; това ми направи много добро впечатление. Оптиката е до рутера вкъщи. Не се стискаха за кабел – оставиха над 10метра ако реша да местя нещо, а то така или иначе е в най-далечната стая. Единствения проблем е че нета трябва да мине 1во през техния рутер ( защото е оптика ) и чак след това през моя, а така става леко дълго :/ Все пак техния рутер има 2 порта, така че в 1я е стария рутер, а в другия компа; Другите 2 порта на техния рутер са за телевизия и телефон. Предложиха ми безплатно switch, но аз реших да си ползвам моя рутер.

Малко тестове:

Да – правилно виждате 100Мб+, единия порт на рутера им е 1Gb 🙂

Още една приятна изненада е iptv-то което те си поодържат. http://iptv.megalan.bg/ не знам дали на вас го отваря ( не би трябвало ). Там има няколко телевизии които може да гледаш, качеството е доволно.

Програмите са:

 1. bTV
 2. bTV Action
 3. bTV Comedy
 4. Fashion TV
 5. FOX Crime
 6. FOX Life
 7. MAD TV
 8. National Geographic
 9. RING.BG
 10. RTVi – Europe
 11. The Voice
 12. TV 7
 13. БНТ
 14. БНТ Свят

Още едно добро според мен е работното време на касата в Пловдив: от понеделник до събота от 11:00ч до 14:30ч и от 15:30ч до 20:00ч. До 8 часа !!!

Друга благинка е безплатен телефон на поддръжката: 0800 20 400 – безплатен за всички мобилни и фиксирани мрежи. Не че нещо ама на предния доставчик при проблем навъртах минимум 5-6лв сметка на телефона, като сметнеш това на фона на месечната такса и чувството не е много приятно.

Сега малко да оплюя бусат, за отказването, то по принцип навсякъде е трудно, ама аз нямам договор и ми беше малко през [email protected]#$%. Та отивам аз на 20 и някой и си казвам така и така няма да съм абонат, ще си взимате ли кабелите. Отговориха ми че не мога да се откажа, след като съм платил за месеца и имам пари в картата, трябвало да дойда след 1ви, ха 🙂 . Отивам на 5-6 и викам така и така кога ще си взимате кабела. Беше някаква девойка тоя път, каза ми че нямам договор и нищо няма да взимат, просто да не плащам и това било.

Edit:

оправиха пинга 🙂

Edit:

пуснаха 1Gb връзка

към вивател:

към мтел:

This entry was posted in local news. Bookmark the permalink.