Нов фар и бибитка

Днес направих първото си каране с новия фар CREE XML-T6. Доволен съм, най-много светлина се разпростанява така:

Единственото което ми липсваше в кутията (която видно беше отваряна някъде по пътя) са кръглите ластици с които се вързва фарчето. За щастие имам един сотанал от скоростомера и ог оползотворих. Фара свети доста стабилно даже на слабия режим, дългите ги ползвах за кратко за един сприне с 33+ км/ч, никакви гижи, светлината е на около 100 метра пред мен – всичко се вижда.

Това зелено в околността на фара е от такава материя като стрелките на часовниците, събира светлина и след това свети. Много е красиво, но трае малко.

Пратиха ми го, все едно струва 12$ (обичайна практика на DX, за

Другото с което се сдобих тази седмица от screambikes е Samui AIRZOUND 3. Супер яко свири ! До сега много се дразнех когато има една колонка от 3-4 човека взимащи цялата велоалея ( не стига че са малко алеите… ), намаляваш, говориш им, минаваш и някой ти се правят. Вече нямам този проблем. Свирвам отдалече и се махат, работи при 99% от хората. Останалия един процент се прави че не ме е чул (да бе 115 децибела), тези са ми любимите. Понеже съм се приближил и като свирна е доста по-билзко до тях и им се вижда доста силно, пък и задържам пръста около секунда; До сега не съм стигал да не ми направят път след 2-рото свирване. За 2 излизания съм ползвал тромбата 2 пъти, първия път. То сега е такова време че се стъмва рано и фара (даже на къси) върши перфектна работа, мислят те или за мотор или за кола 🙂

Малко снимки:

This entry was posted in mtb. Bookmark the permalink.